Kış boyu bağışıklık sistemini güçlendirmek ve dinç edinmek için beslenmeye uyarı edilmesi gerekiyor. İşte sağlığınızı korumaya asistan olacak 10 gıda.
Soğuk havalarla birlikte hastalıklar da kapıyı çalmaya başlıyor. Kış boyu hastalanıp yataklara düşmemek için bağışıklık sisteminizin gücüne baskı katmak istiyorsanız, herkes birbirinden yardımcı sebze ve meyveleri tüketin. Doğal vitamin kaynağı olan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde tüketmeye itina gösterin. Sofralarınızı enerjik antioksidan olan meyveler ve sebzelerle renklendirin.
İşte Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi ve Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Beslenme ve Perhiz Uzmanı Müge Güzey Akansel’den kış baştan başa sağlığınızı korumaya tezgâhtar olacak beslenme önerileri…
Renkli bir öğün
Pancar, varlıklı karotenoid, folat ve çinko içeriğiyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, soğuk algınlığı ve kansere karşısında koruyucu tesir gösteriyor. kimsesiz yenilebileceği gibi salataları renklendirme amaçlı da kullanılarak da antioksidan etkisinden yararlanılabiliyor. Pancarı ara öğünde peynirle beraber tükettiğiniz takdirde tok tutabiliyor. Böylelikle ayrıca lezzet ayrıca de görüntü açısından sizi mutlu eden bir ara öğün elde edebilirsiniz.
Keza zayıflayın ayrıca de sıhhat depolayın
Sülfaran bileşikleri taşıyan, vitamin ve mineral deposu olan karnabahar, yüksek antioksidan kapasiteye sahip sebzelerden. Lif içeriği de oldukça yüksek olan bu sebze, kan şekerinin dengelenmesine asistan olduğu için diyabeti olanlar tarafından rahatlıkla tercih edilebiliyor. Yüksek potasyum içeriğiyle de kan basıncını dengeliyor. Karnabahar, düşük kalorili olması nedeniyle zayıflama diyetlerinde baş tacıdır. Karaciğer, böbrekler ve bağırsaklarda detoks etkisi yaratarak toksin atımına kolaylık sağlıyor.
Pırasayı bol limoni pişirin
Soğangiller ailesinden gelen pırasa, antioksidan vitaminlerden A ve C vitaminlerini içermekle kalmayıp, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren flavonid ve gallik asiti yüksek oranda içeriyor. Bol limon ekleyerek pişirdiğiniz pırasa, C vitamini içeriği daha da arttığından immün sisteminizi iyileştiriyor. Ancak “Kokusuna sabır edemiyorum, sevmiyorum” diyorsanız pırasayı salatalarınıza soğan yerine doğrayarak tüketebilirsiniz.
Soğuk havalarla birlikte hastalıklar da kapıyı çalmaya başlıyor. Kış boyu hastalanıp yataklara düşmemek için bağışıklık sisteminizin gücüne kuvvet katmak istiyorsanız, herkes birbirinden yardımsever sebze ve meyveleri tüketin. Doğal vitamin kaynağı olan sebzeleri ve meyveleri mevsiminde tüketmeye itina gösterin. Sofralarınızı zinde antioksidan olan meyveler ve sebzelerle renklendirin.
İşte Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi ve Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi Gıda ve Perhiz Uzmanı Müge Güzey Akansel’den kış her tarafında sağlığınızı korumaya asistan olacak besin önerileri…
Renkli bir öğün
Pancar, varlıklı karotenoid, folat ve çinko içeriğiyle bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, soğuk algınlığı ve kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. kimsesiz yenilebileceği gibi salataları renklendirme amaçlı da kullanılarak da antioksidan etkisinden yararlanılabiliyor. Pancarı ara öğünde peynirle beraber tükettiğiniz takdirde tok tutabiliyor. Böylelikle ayrıca tat ayrıca de görüş açısından sizi mutlu eden bir ara öğün elde edebilirsiniz.
Hem zayıflayın hem de sağlık depolayın
Sülfaran bileşikleri içeren, vitamin ve mineral deposu olan karnabahar, yüksek antioksidan kapasiteye sahip sebzelerden. Lif içeriği de oldukça yüksek olan bu sebze, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu için diyabeti olanlar kadar rahatlıkla seçim edilebiliyor. Yüksek potasyum içeriğiyle de kan basıncını dengeliyor. Karnabahar, düşük kalorili olması nedeniyle zayıflama diyetlerinde baş tacıdır. Karaciğer, böbrekler ve bağırsaklarda detoks etkisi yaratarak toksin atımına rahat sağlıyor.
Pırasayı bol limonsu pişirin
Soğangiller ailesinden gelen pırasa, antioksidan vitaminlerden A ve C vitaminlerini içermekle kalmayıp, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren flavonid ve gallik asiti yüksek oranda içeriyor. Bol limon ekleyerek pişirdiğiniz pırasa, C vitamini içeriği daha da arttığından immün sisteminizi iyileştiriyor. Ama “Kokusuna dayanıklılık edemiyorum, sevmiyorum” diyorsanız pırasayı salatalarınıza soğan yerine doğrayarak tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder