18 Kasım 2016 Cuma

Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!


Yemek Yemek takımında neler olması gerektiğinden örtü seçimine, sofra diziliminden süslemeye, bilmeniz gereken tüm kuralları sıraladık.
Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!

İster jurnal isterseniz de özel bir ağırlama olsun, sofra koymak önemli bir iştir. Görünen O Ki her ne değin basit gibi gelse de, ayrıntı işin içine girince kompleks ve içinden çıkılamayan bir görüntüye sebep olabiliyor. Sizin için hazırladığımız 4 unutulmaz ve pratik kural ile bir sofra hazırlayabilirsiniz.

15
Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!

1. Yemek Takımında Neler Olmalı?
“Zaten çok topluluk değiliz” demeden, ilk önce kaç kişilik yemek takımı alacağınıza muhakkak iyi karar vermelisiniz. Ekip sayıları artıkça içindeki parçalar da bir pek çoğalıyor. Çorbalığı, servis tabağı, peçeteliği kürdanlığı derken topluluk bir set ile karşılaşırken “aman ihtiyacım olmaz, bu azıcık boşboğaz “ gibi cümleler sarf etmemenizi öneririz, çünkü set içindeki her bir tutam kesin sofranızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Bir sürü marka ve bu markaların kampanyaları elbette sizi cezbedecektir. Karar vermeden önce “takımın içinde neler olmalı, atladığım bir şey var mıydı acaba?” kaygısını check etmeniz için en önemlilerini sizin için belirledik; “Çorbalık, Çorbalık Kapağı, Pasta Tabağı, Servis Tabağı, Çukur Tabak, Kayık Tabak, Kayık Tabak, Komposto Kase, Sosluk, Sos Tabağı Çay Fincanı, Akarsu Fincan Tabağı, Kahve Fincanı, Kahve Fincan Tabağı, Peçetelik, Tuzluk, Biberlik, Kürdanlık”
ELMAELMA’nın önerisi yemek yemek takımları için TIKLAYIN!

25
Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!

2. Nasıl Bir Örtü Kullanmalıyım?
Masa örtüsü seçimi, en az yemek yemek seti seçimi dek önemlidir. Çünkü sofranızda kullanacağınız parçaları en iyi şekilde gösterecek bir ayrıntı var ise bu örtüdür. Günlük; sabahtan ya da öğlen yemekleri için daha sade hatta leke tutmayan örtüleri kullanabilirsiniz. Fakat özel davetler için birazcık özenmemiz gerekiyor. Burada söyleyebileceğimiz en kayda değer ayrıntısıyla uğraşma; masa örtünüz ve peçeteleriniz arasındaki uyumdur. Masa örtünüz ile benzer desen, aynı renk ve tonlarını kullanmanız gözü yormayan bir sofra hazırlamanıza muavin olacaktır. Masa örtüsü uygulamak istemiyorsanız “masamın rengini ve şeklini seviyorum” diyorsanız runner örtülerle de gayet göze çarpan bir sofra hazırlayabilirsiniz.
ELMAELMA’nın önerisi masa örtüleri için TIKLAYIN!

35
Mükemmel sofra kurmanın 4 kuralı!

3. Nasıl Dizmeliyim?
Eskiden beri sofra dizilimini birçoğumuz garipsesek bile fiilen bu düzenin en ince ayrıntısına kadar bizim başvuru rahatlığımız için olduğunu söyleyeyim. Aşağıdaki görselde gördüğünüz üzere çatal, bıçak ve kaşıkların düzeni daima aynıdır, geriye doğru kalan mutfak aksesuarlarını kendi göz zevkinize ve tatbik rahatlığınıza göre konumlandırabilirsiniz.
Yemek çatalı tabağın soluna
Yemek Yemek bıçağı tabağın sağına
Yemek kaşığı tabağın sağına, yani bıçağın dışına
Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına
Balık bıçağı tabağın sağına, yemek yemek bıçağı dışına
Meze çatalı tabağın soluna, öteki çatalların dışına
Meze kaşığı tabağın ön kısmına
Çerez ve pasta çatalı tabağın ön kısmına
Çerez ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına (yalnız unutmayalım belirgin tarafı tabağa, sapı sağa doğru, çatalın yanına olacak şekilde konumlandırmalısınız)
Su bardağı tabağın sol ön kısmına
Şarap bardağı su bardağının sağına
Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına
Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın
Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine
Meyve tabağı ortaya
Ekmek tabağı ortaya
Ve son olarak peçetelik ise servis tabağının soluna konulmalıdır.
ELMAELMA’nın önerisi takımlar için TIKLAYIN!

45

İster günlük isterseniz de özel bir ziyafet olsun, sofra hazırlamak önemli bir iştir. Görünürde her ne dek basit gibi gelse de, detaylar işin içine girince karmaşık ve içinden çıkılamayan bir görüntüye sebep olabiliyor. Sizin için hazırladığımız 4 unutulmaz ve pratik kaide ile bir sofra hazırlayabilirsiniz.

1. Yemek Yemek Takımında Neler Olmalı?
“Zaten fazla kalabalık değiliz” demeden, başta kaç karakter yemek takımı alacağınıza kuşkusuz iyi karar vermelisiniz. Ekip sayıları artıkça içindeki parçalar da bir öyle çoğalıyor. Çorbalığı, servis tabağı, peçeteliği kürdanlığı derken kalabalık bir set ile karşılaşırken “aman ihtiyacım olmaz, bu biraz düşüncesiz “ gibi cümleler sarf etmemenizi öneririz, çünkü set içindeki her bir tutam belirlenmiş sofranızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır. Bir sürü marka ve bu markaların kampanyaları kesinlikle sizi cezbedecektir. Karar vermeden önce “takımın içinde neler olmalı, atladığım bir şey var mıydı acaba?” kaygısını check etmeniz için en önemlilerini sizin için belirledik; “Çorbalık, Çorbalık Kapağı, Pasta Tabağı, Servis Tabağı, Çukur Tabak, Kayık Tabak, Kayık Tabak, Komposto Kase, Sosluk, Sos Tabağı Çay Fincanı, Dere Fincan Tabağı, Kahve Fincanı, Kahve Fincan Tabağı, Peçetelik, Tuzluk, Biberlik, Kürdanlık”
ELMAELMA’nın önerisi yemek yemek takımları için TIKLAYIN!

2. Nasıl Bir Örtü Kullanmalıyım?
Masa örtüsü seçimi, en düşük yemek seti seçimi dek önemlidir. Çünkü sofranızda kullanacağınız parçaları en iyi şekilde gösterecek bir ayrıntı var ise bu örtüdür. Jurnal; sabah ya da öğlen yemekleri için daha sade hatta kir tutmayan örtüleri kullanabilirsiniz. Oysa özel davetler için birazcık özenmemiz gerekiyor. Burada söyleyebileceğimiz en kayda değer detay; masa örtünüz ve peçeteleriniz arasındaki uyumdur. Masa örtünüz ile benzer desen, aynı renk ve tonlarını kullanmanız gözü yormayan bir sofra hazırlamanıza asistan olacaktır. Masa örtüsü uygulamak istemiyorsanız “masamın rengini ve şeklini seviyorum” diyorsanız runner örtülerle de gayet sinyâl bir sofra hazırlayabilirsiniz.
ELMAELMA’nın önerisi masa örtüleri için TIKLAYIN!

3. Nasıl Dizmeliyim?
Eskiden beri sofra dizilimini birçoğumuz garipsesek bile fiilen bu düzenin adamakıllı bizim dilekçe rahatlığımız için olduğunu söyleyeyim. Aşağıdaki görselde gördüğünüz üzere çatal, bıçak ve kaşıkların düzeni defalarca aynıdır, geriye kalan mutfak aksesuarlarını kendi göz zevkinize ve başvuru formu rahatlığınıza tarafından konumlandırabilirsiniz.
Yemek çatalı tabağın soluna
Yemek Yemek bıçağı tabağın sağına
Yemek kaşığı tabağın sağına, yani bıçağın dışına
Balık çatalı tabağın soluna, çatalın dışına
Balık bıçağı tabağın sağına, yemek bıçağı dışına
Meze çatalı tabağın soluna, diğer çatalların dışına
Meze kaşığı tabağın ön kısmına
Çerez ve pasta çatalı tabağın ön kısmına
Çerez ve pasta bıçağı tabağın ön kısmına (yalnız unutmayalım belirgin tarafı tabağa, sapı sağa dürüst, çatalın yanında olacak şekilde konumlandırmalısınız)
Su bardağı tabağın sol ön kısmına
Şarap bardağı su bardağının sağına
Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına
Yağ ve sirke sofranın ortasına yakın
Salata tabağı servis tabağının sol ilerisine
Meyve tabağı ortaya
Ekmek tabağı ortaya
Ve son olarak peçetelik ise servis tabağının soluna konulmalıdır.
ELMAELMA’nın önerisi takımlar için TIKLAYIN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder