4 Şubat 2017 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 dere bardağı çırpılmış yoğurt
  • 3 – 4 su bardağı un

İÇİ İÇİN MALZEMELER;

  • 4 orta doruk ekşi elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Karışıma unu yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi kıvamında olunca 20 dakika dinlendirin. Hamuru parçalara bölün ve bir karış çapında açtığınız yuvarlakları 6 üçgen şeklinde kesin. Soğuttuğunuz elmalı içi, her bir üçgene paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. 175 dereceli fırında pişirin. Üzeri için pudra şekeri ile süsleyin.

İç Malzemelerin Hazırlanışı ;

Elmaları rendeleyin ve kendi suyunda pişirin. Suyu ayrıntılarıyla çekince şekeri ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatın. Adamakıllı soğutun Kurabiyenizin içini daha bol tutmak isterseniz bu içi 2 katı olarak hazırlayın ( kendimce dolu batmış hamur oluyor ve ağızda sadece elma varmış gibi tat veriyor )

Sizce bu tanımlama külfetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Evet
  • Hayır
Kaydet Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder