4 Şubat 2017 Cumartesi

Lokum Kek

Lokum Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı istikrarsız yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı şeker

Kenarı için;

  • Bol bolca hindistan cevizi

Lokum Kek Tarifi Yapılışı

Yumurtaların akı ve sarısı bambaşka tabaklara kırılır. Akının içine şeker konulur ve köpük köpük olana değin çırpılır sarıları teker teker konularak iyice çırpılır. Istikrarsız yağ ile süt konulur çırpılmaya devam edilir un kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır ardındaki 180 derecede pişirilir. Sosu için bütün malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Pişen keki de soğuduktan sonradan istediğimiz şekilde kesiyoruz ve kenarlarını önce sosa ardından hindistan cevizine batırıyoruz. Bir kaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sıhhat olsun.

Sizce bu tanım külfetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Evet
  • Hayır
Kaydet Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder