Lokum Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı istikrarsız yağ
- Yarım su bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
Kenarı için;
- Bol bolca hindistan cevizi
Lokum Kek Tarifi Yapılışı
Yumurtaların akı ve sarısı bambaşka tabaklara kırılır. Akının içine şeker konulur ve köpük köpük olana değin çırpılır sarıları teker teker konularak iyice çırpılır. Istikrarsız yağ ile süt konulur çırpılmaya devam edilir un kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır ardındaki 180 derecede pişirilir. Sosu için bütün malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Pişen keki de soğuduktan sonradan istediğimiz şekilde kesiyoruz ve kenarlarını önce sosa ardından hindistan cevizine batırıyoruz. Bir kaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Sıhhat olsun.
Sizce bu tanım külfetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
- Evet
- Hayır
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder