4 Şubat 2017 Cumartesi

Pofuduk Sodalı Poğaça

Pofuduk Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un (ben kepekli un kullandım dilerseniz bayağı unda kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı şeker(silme)
  • 1 çorba kaşığı margarin(yumuşak olacak)
  • Yarım nehir bardağı değişken yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu

Patatesli harç için;

  • Yarım soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek yemek kaşığı yağ
  • 2 patates

Pofuduk Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı

Patatesli harç için ;
1 yemek kaşığı yağ tavaya alınır Küp küp ülkü getirilmiş yarım soğan ile kavrulur
Salça eklenir azıcık karıştırıldıktan sonradan haşlanmış patates eklenir soğuduktan sonra kullanılmaya hazırlanmış.
Hamur için ;
Süt ılıktan bir tık sıcak olacak şekilde ısıtılır sonradan bir kabın içine maya, şeker, süt koyulur ve 10 dakika kabarması için beklenir.
Kabaran mayanın üstüne margarin, yağ, tuzlu eklenir karıştırılmaya başlanır yavaş yavaş un ve maden suyu koyulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir üzeri streç folyo kapatılır ılık bir yerde hamur kabarıncaya dek bekletilir
Kabaran hamurdan küçük ufak bezeler kopartılır içine patatesli harç koyulur ve tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür (isteğe kadar çörek otu yada susam ekleyebilirsiniz ) 170 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir (ben sekiz tanesini peynirli yaptım malzemeyi bol koydum)
Sıhhat olsun:))
Not :20 adet poğaça çıkıyor.

Sizce bu tanım zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Evet
  • Hayır
Kaydet Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder