Et Kıyma Makinesi Olmayanlar İçin Bu Tanımlama Etli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Bulgur için;
- Yarım kilo ince bulgur
- 400 gram kıyma et yağsız
- 3 yemek yemek kaşığı biber salçası
- 1 akarsu kaşığı kimyon
- Birazcık fesleğen
- Tuzlu
- 2 yemek kaşığı un
İçi için;
- Yarım kilo et
- 4 adet soğan
- 1 dere kaşığından az kimyon
- Tuzlu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kızartmak için yağ
Et Kıyma Makinesi Olmayanlar İçin Bu Tasvir Etli Köfte Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba öncelikle ben yurt dışına ziyaretçi olarak geldim, burada da makinem değil ,elimle bulguru tamamen yoğurdum,nefret edilen şey köfteler oldu herkese tavsiye ederim☺☺bir vahşi bulguru koyuyoruz ,üstüne salçayı, tuzu, fesleğeni ,biraz kimyonu koyup sıcak su döküp karıştırıyoruz, kaşıkla birazcık ve bulgurun açması için bırakıyoruz. Tenceremize eti koyuyoruz, suyu çekene dek sonra değişken yağını koyuyoruz, soğanları adamakıllı karıştırıyoruz, soğanlar adamakıllı kavrulduktan daha sonra tuzumuzu ,kimyonuzumu, ekliyoruz en son maydanozu koyup altını kapatıyoruz, soğuması için bırakıyoruz. O arada da bulgurumuzu elimizle en ince ayrıntısına kadar yoğuruyoruz, minimum 15 dakika yoğurdum ben, olduğu zaman anlaşılıyor zaten. Sonradan eti ve iki kaşık unu koyup her tarafta yoğuruyoruz. Elimle iki tane köfte yaptım içini doldurdum kapattım en az 30 dakika bekletilip daha sonra kızartılmalı şimdiden sağlık durumu olsun☺
- Evet
- Hayır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder