4 Şubat 2017 Cumartesi

Kolay Ve Tam Tadında Şekerpare

reklam

Kolay Ve Bütün Tadında Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 1 nehir bardağı pudra şekeri
  • Aldığı değin un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Basit Ve Tam Tadında Şekerpare Tarifi Yapılışı

Bir kapta yumurta margarin karıştırıldıktan sonra diğer malzemelerde içine katılır en son kabartma tozu dökülür. Ayrıntılarıyla yoğurulduktan sonra başka bir tencerede de su ve şeker karıştırılır kaynatılır, şerbet kenarda oda sıcaklığında ılımaya alınır. Yoğurulan hamur elimizde şekil verilerek fırın tepsisine dizilir. Hamurların üstüne yumurta sarısı sürülerek çatal ile çizgi dekoru verilir. Hamur yoğurmadan önce fırını 185 derecede 45 dk ayarla açabilirsiniz. Sonrasında hamurlar tepsiye yerleştirildiğinde fırına verilir. Bir 35 dk kadar pişirilir. Pişen şekerpare hamurlarına ılımış  olan şerbeti tüm hamurların içine isleyecek şekilde dökülür. Biraz dinlenmeye alınır ve sonra afiyet olsun :)

Sizce bu tarif zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Evet
  • Hayır
Kaydet Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder