4 Şubat 2017 Cumartesi

Püf Noktalarıyla Kabaran Yumuşacık Padispanya

reklam

Püf Noktalarıyla Kabaran Yumuşacık Padispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yoğurt
  • 200 gram şeker
  • 4 yumurta
  • 450 gram un
  • 1 vanilya
  • 5 gram kabartma tozu
  • Yarım nehir kaşığı karbonat (sirke veya limon suyu üstüne)
  • 4 yemek yemek kaşığı akışkan yağı (zeytin yağı olmaz)

Püf Noktalarıyla Kabaran Yumuşacık Padispanya Tarifi Yapılışı

Önce istikrarsız malzemelerimizi(yağ, yumurta, yoğurt ,şeker (5 dakika değin adilane çırpalım). Ardından iki kase un ekleyelim.
Püf noktası:bu andan el çırpıcısı kullanmak lüzum yahut kabarmaz.
Kabartma tozu, vanilya ekleyelim.
Püf noktası:karbonatı unun üzerine döküp ya bir kaşık sirke ya da limon, yoğurt suyu da olur ,üzerine dökün köpürsün. Somurtkan halda pandispanyanız karbonat kokak hemde hoş kabarmaz, püf noktası:pandispanyanın yumuşak veya sert olması sizden alakalı. Unu fazla koyarsanız katı olur. Ama tedbirli koyarsanız yumuşacık olur.
Bütün malzemelerimizi ekleyip el mikseriyle karıştıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye döküp 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder