3 Aralık 2016 Cumartesi

Patates Mantısı


Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 kaşık tereyağ ya da sana yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Patates Mantısı Tarifi Yapılışı

Patatesleri ince bir şekilde soyarak haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan daha sonra ayrıntılarıyla ezin. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz. sonradan patateslerin içine tereyağ ilave edin ve karıştırın sonra içerisine doğranmış maydanozları ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve tuzlu ekleyin. Ayrıntılarıyla karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kadeh biçiminde şekillendirin. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Sosu için tavada akışkan yağ birazcık tereyağ ve hemen hemen hiç salça ilave edip sos haline getiriyoruz.  Patateslerin üstüne salçalı sosu gezdirerek servis yapın.

Sıhhat olsun…

Deneyenlerden Fotoğraflar

single

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder