
Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 kaşık tereyağ ya da sana yağ
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
Patatesleri ince bir şekilde soyarak haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan daha sonra ayrıntılarıyla ezin. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz. sonradan patateslerin içine tereyağ ilave edin ve karıştırın sonra içerisine doğranmış maydanozları ekleyin. Karabiber, kırmızı biber ve tuzlu ekleyin. Ayrıntılarıyla karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak kadeh biçiminde şekillendirin. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Sosu için tavada akışkan yağ birazcık tereyağ ve hemen hemen hiç salça ilave edip sos haline getiriyoruz. Patateslerin üstüne salçalı sosu gezdirerek servis yapın.
Sıhhat olsun…
Deneyenlerden Fotoğraflar
Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.
Bu tarife fotoğraf gönderen ilk birey siz olun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder