3 Aralık 2016 Cumartesi

Sele Zeytini


Sele Zeytini Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg siyah morumsu zeytin
  • 1, 5 su bardağı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım akarsu bardağı sirke
  • 5 kg lık bidon

Sele Zeytini Tarifi Yapılışı

Herkese selamlar
Sizlere daha önce SELE zeytinin yapılışını paylaşmıştım şimdide olmuş halini paylaşmak istiyorum.
Daha önceki paylaşımda 3-4 haftada olur demiştim ve zeytinlerimiz oldu çok da güzel oldu evde yapılan herşey çok hoş oluyor ama zeytinin yerini hiç bir şey tutmuyor bende daha önce zeytinimi hazırlanmış alırdım. . Şu Anda kendi zeytinimi kendim yapıyorum elhamdulillah
Evet arkadaşlar zeytinimizi tuza yatırdık her gün salladık, zeytin tuzda sarardı yeşil zeytin gibi sonra oluştukça siyahlaşmaya başladı.
Zeytinlerin rengi siyahlaşmaya başlayınca olmuş demektir tadına bakarak ta en iyi sonuca varırsınız. Ben büyük geniş bir tepsiye zeytinlerimi döktüm VE havalandırdım 3 gün havalanması tatmin edici bu işlemi zeytini kurutmak İÇİN yapıyoruz tadını daha iyi alırsınız. Birazda tepside siyahlaştılar sonradan geniş delikli süzgeç yardımıyla üstündeki tuzlardan arındırdık.
En son sirke ve zeytin yağı dökerek tekrardan bidona kaldırdık yedikçe yağlayıp baharatlarla tatlandırıp servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder