25 Ocak 2017 Çarşamba

Glutensiz Ev Yapımı Bol Çikolatalı Yaş Pasta


Glutensiz Ev Yapımı Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya için zorunlu malzemelerin tümü
  • Hepsi oda ısısında olmalı buna uyarı etmeliyiz aksi halde sonucu alamayız

Pandispanya için:

  • 8 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı metvak un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 paket vanilya
  • Çikolatalı krema için seçiciyim diyorsanız bol çikolatalı olsun keza içine hemde dışına kullanayım diyorsanız bu betimleme sizlere tarafından gelelim malzemelerine;

Çikolatalı krema için :

  • 4 su bardağı süt
  • 4yemek kaşığı tepeleme ege un
  • 1. 5 yemek kaşığı ege nişasta
  • 2 yemek yemek kaşığı  pudra şekeri (evde toz şekeri ile kendiniz yapabilirsiniz )
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket  vanilya
  • 1. 5 yemek yemek kaşığı  istikrarsız yağ

Üstüne donatmak için;

  • Shirix tanecikleri
  • Muz
  • Kivi ananas yada dilediginoz meyve

Glutensiz Ev Yapımı Bol Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

Pandispanya yerine getirmek içi başta yumurta sarı ve aklarını  dikkatlice ayırmalıyız sonra yumurta aklarını bir cimdik tuzlu ile iyice köpürünceye değin çırpılır kar haline gelmeli sonra üzerine şekeri ek edip 5 dk çırpın arkasında yumurta sarılarını da ekleyin bi 5 dk daha çırpın. Bundan sonraki işlemde mikseri bırakıyoruz spatula ile devam ediyoruz. Unu ve vanilyayı gitgide ekliyoruz ve spatula ile dışarıdan derinlemesine karıştırıyoruz yavaş yapalım ancak hamur sönmesin , tepsiye  yağlı kağıt serilmiş ayarlı kalıba hamuru dökün ve evvelden ısınmış 150 derecelik fırında fansız 1 saat pişirin. Pişen pandispanyayı fırından hemen zıt çevirerek çıkartın ve soğumaya bırakın.
Çikolatalı krema için :
Önce tencereye sütü koyun, üstüne un, nişasta ,pudra şekeri ,kakao, koyun aralıksız karıştırarak pişirin koyu kıvamı alınca çikolata parçalarını tereyağı vanilyayı ekleyin, en son olarak ta istikrarsız yağ ekleyin mikserle 2. 3 dk çırpın soğusun, pandispanyayı katlara ayırın ben 2 ye böldüm pandispanya üstüne çikolatalı krema koyun içi e dilediğiniz meyveleri koyun bitmiş üzeri e çok eksik kremadan koyun ve diğer pandispanyayı kapatıp dışını kalan krema ile kaplayın meyve ile süsleyin, dolapta minimum 2. 3 saat dinlendirin sonra servise hazırlanmış.

Deneyenlerden Fotoğraflar

single

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder