
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1 su bardağı ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 1. 5 litre süt
- 1-2 paket vanilya
Üzeri için :
- 1 tane nar
Güllaç Tarifi Yapılışı
Bir tencere alıp süt ve şekeri alıyoruz. Süt ve şekeri kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynamaya yakın vanilyayı ekliyoruz. Tencereyi ocaktan alıp birazcık soğumaya bırakıyoruz daha sonra bir tepsiye yani istediğiniz tepside yapabilirsiniz. Yalnızca tepsi küçük olmasın. Yaprak güllaçı alıp tepsiye diziyoruz ılımakta olan sütü eşit olarak her tarafa döküyoruz ve tekrar güllaç yaprağını diziyoruz daha sonra sütümüzü döküyoruz eşdeğer şekilde her yerde yaprak üç yaprak benzer şekilde yapılır ,arasına ceviz yayılır be birincil beş güllaç yaprakları yukarıdaki gibi sırasıyla yapılır ,kalan son sütün hepsini tepsiye dökülür, üzerini nar ile süsleme yapılır, sağlık durumu olsun.
😊😊😊
Deneyenlerden Fotoğraflar
Bu tarifi yaptınız mı? Fotoğraflarını gönderin.
Bu tarife fotoğraf gönderen ilk kişi siz olun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder